Meer informatie over de training ‘Ik leer leren’

De training Ik leer leren geeft kinderen in 5 lessen slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. De training is geschikt voor kinderen in groep 8, brugklassers, tieners in het 2e leerjaar van vmbo, havo en vwo, jongeren in het mbo en hbo, die merken dat het leren niet meer gaat zoals voorheen of die vastlopen op school. Al tijdens de training halen kinderen en jongeren hogere cijfers en leren ze efficiënter en effectiever. Ze ontdekken hoe ze zich beter kunnen concentreren, krijgen greep op faalangst en de motivatie voor leren gaat bij de meeste kinderen met sprongen vooruit. Ook inhoudelijk begrijpen ze beter hoe ze kunnen plannen en hoe ze de verschillende soorten vakken op de beste manieren kunnen leren. Sinds 2013 wordt de training Ik leer leren in Nederland en België gegeven en het werkt!

Werkwijze en kosten

Deze training is vooral een doe- en activiteitentraining waarin het werkboek met verschillende testen de weg wijst en als naslagwerk steeds weer gebruikt kan worden. De training bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur. De lessen hebben ieder hun eigen thema en aan het eind van iedere les maakt het kind zelf een actieplan waarmee het de komende tijd aan de slag gaat. Op deze manier beklijft de lesstof beter doordat de zwakke en sterke punten precies in kaart zijn gebracht.

Het programma is een groepstraining, waarvoor een vastgestelde prijs geldt van € 182,50 (inclusief btw en het werkboek van €32,50). Je kind kan (onderdelen) van deze training ook individueel volgen; hiervoor geldt de uurprijs van € 55,- per uur (exclusief btw).

 

Wat komt aan bod in de training?

Alle aspecten van leren komen aan bod zoals:
Leerstijl: Wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
– Leerstrategie: Wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk?
– Faalangst: Hoe ga je om met spanning en stress?
– Concentratie: Hoe houd je je bij de les en hoe houd je het vol?
– Motivatie: Wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?
– Plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd.
– Evalueren: Hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?
en natuurlijk heel veel tips, weetjes, testen en oefeningen.

Wat is het verschil met huiswerkbegeleiding?

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren-training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over hoe te leren. Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.

Uitspraken van kinderen:
–  Ohhh… is dit leren? Ik ging van steeds een onvoldoende nu naar een 8,7.
– Als ik samen met vrienden leer, haal ik hogere cijfers omdat dit bij mijn leerstijl past.
– Als ik het zo aanpak, heb ik hogere cijfers en kost het me minder tijd.
– Zo wil ik er wel mijn best voor doen.
– Mijn ouders geloven nu eindelijk dat ik niet twee uur achter elkaar kan leren.
– Als ik me niet kan concentreren, kan ik er nu zelf voor zorgen dat ik mijn hoofd er weer bij heb.
– Gelukkig weet ik nu hoe ik me kan voorbereiden op een toets.
– Het groen denken helpt mij ook als ik met vrienden ben.
– Dus je kan ook op andere manieren een makkelijke samenvatting maken?
– Ik snap nu waarom en waarvoor ik leer en huiswerk maken doe ik nu met meer plezier.
En ouders zeggen dat ze deze kennis graag 30 jaar eerder hadden willen hebben.

Achtergrond van de training

De training is ontstaan door het bundelen van de ervaringen van ruim 10 jaar coachen van kinderen met moeilijkheden op het gebied van leren leren. De training wordt gegeven door speciaal opgeleide en gecertificeerde trainers die als beroepskracht ervaring hebben in het omgaan met kinderen en leren. De training is ontwikkeld door Tea Adema, trainer van kindercoaches en opvoedcoaches. Zij leidt de trainers op samen met Marijke Teeuwissen. Op Youtube worden regelmatig nieuwe filmpjes geplaatst die uitleg geven over leren leren, bijvoorbeeld over faalangst, concentratieproblemen, leerstijlen en executieve functies. Ook vind je daar het filmpje over de training zelf.

Terug naar Welkom bij Kindercoach Astrid

Aanmeldformulier kindercoach Astrid

Ik wil graag

12 + 13 =